Ödeme Bekleyenler Müjde! Bakan Yanık'tan Bu Hastalığı Olanlara 3.336 TL Maaş Verilecek!

Ödeme Bekleyenler Müjde! Bakan Yanık'tan Bu Hastalığı Olanlara 3.336 TL Maaş Verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yeni sosyal yardım müjdesi hakkında açıklama yaptı. Yapılan bu açıklamada kronik hastalığı olanlar için devletten yardım ödemesi yapılacağı duyuruldu.

Devletten öğrenci ve dar gelirli için verilen yardımlar hız kesmeden devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden 2023 yılı için ödenecek yeni devlet yardımları duyuruldu.

Bakanlıklardan duyurulan yeni paketler kapsamında hükümetten 7'den 70'e binlerce insana yeni sosyal yardımları açıklarken bir taraftan da yeni sosyal paketler açıklanırken bir taraftan da ödemeye devam edilen sosyal yardımlara zam yapılıyor. Devletten ödenen pek çok yardım için rekor artış gerçekleşirken yine paketlerin bir bölümünde de memura zam oranı yüzde 30 oranında zam geldi.

Kronik Hastalıklar İçin Hükümetten Nakit Desteği Verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen açıklama ile belirli kronik hastalığı olanlara 2023 yılında ödenecek sosyal yardım tutarı ilan edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama ile Tüberküloz ve SSPE hastalığı kaynaklı olarak psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar için para yardımı yapılacağı duyuruldu.

Söz konusu olan yardım Tüberküloz veya SSPE hastası olanlara ya da hastaya bakmakla yükümlü olan kişilere veriliyor. Söz konusu olan destekten ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından onaylanan Halk Sağlığı Yönetim Sisteminden hasta bilgileri alınan kişiler de bu yardımdan faydalanabiliyor.

Kronik Hastalığı Bulunanlara Hükümetten Destek Yardımı 2023'de Ne Kadar?

2023 yılında düzenlenen para yardımları için destek miktarları yükseldi. Kimlik kartı ile başvuru yapanlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ile bu kişilere aylık 3.336 TL tutarında devlet desteği yapılacağı açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.