PTT Başvuru Yapacaklara Para Dağıtıyor! Hemen 850 TL İle 1.250 TL Arasında Ki Paranızı Alabilirsiniz

PTT Başvuru Yapacaklara Para Dağıtıyor! Hemen 850 TL İle 1.250 TL Arasında Ki Paranızı Alabilirsiniz

Devlet tarafından yapılan destek ödemeleri kaldığı yerden devam ediyor. Miyonlarca vatandaş devlet desteklerinden yararlanıyor ve 1250 TL’ye kadar hesaplara yatıyor.

Sosyal yardımlar belli başlı şartları taşıyan kişilere ödeniyor ve kimliği ile başvurmak gerekiyor. Peki, kimler destek ödemelerinden yararlanacak? İşte detaylar!

Destek almak isteyen vatandaşlar işlemlerini pek çok işlemin yapıldığı e-Devlet üzerinden yapıyorlar. Maddi geliri iyi olmayan vatandaşlar için Aile Bakanlığı destek ödemesi yapıyor. Aile Bakanlığı'nın sağladığı bu destek ödemesi için müracaat yapacakların öğrenmeleri gereken evreler sayfamızda. İşte 1.100 TL destek ödemesi hakkında detaylar...

18 yaşına basan herkes başvurabilir. PTT üzerinden 12 ay boyunca ödeniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere aile destek ödemesi yapılıyor.

Bu destek programı için başvurular e-Devlet üzerinden tamamlanabiliyor. Başvurunuzun onaylanması durumunda 12 ay boyunca aylık 850 ile 1.250 lira destek sağlanacak. Destek hakkında tüm bilgiler merak edenler için haberimizde yer alıyor.

YILLIK 10.200-15.000 TL ARASI ÖDEME!

Her aileye 12 aylık süreç boyunca ayda 850 ila 1.250 TL ödeme aktif ediliyor. Bu tutar yıllık toplamda 10.200 TL ila 15.000 TL gibi bir rakama eşit geliyor.

Kişi başına düşen aylık gelir aralığı (TL) ve Aylık Destek Tutarı (TL) 450 TL ve altı: 1.250 TL
450 TL üzeri, 911,15 TL ve altı: 1.100 TL
911,15 TL üzeri, 1372,30 TL ve altı: 950 TL
1372,30 TL üzeri, 1833,45 TL'den az: 850 TL

12 AY SÜRECEK

850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir.

12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.

KİMLER BAŞVURAMAZ?

Başvuran kişinin;

1- Türk vatandaşı olmaması,
2- Mavi Kart sahibi olması,
3- Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
4- 18 yaşından küçük olması,
5- Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ YILBAŞINDAN ÖNCE YATAR MI?

Bakan Derya Yanık ise daha önce sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 'Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine, Aile Destek Programı ödemelerinin yeni yıldan önce hesaplara yatırılması için çalışmalara başladık.' ifadelerini kullanmıştı.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları e-Devlet üzerinden kabul edilecek. E-devlet kullanmayan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) ya da bakanlığın herhangi bir kurumuna giderek başvurusunu tamamlayabilecek.

2023 AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR OLACAK?

2023 asgari ücretin belli olması ile Aile Destek Ödemelerine de zam yapılması bekleniyor. Ancak konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

AİLE DESTEK PROGRAMI HAK SAHİPLİĞİM NEDEN FESHEDİLDİ?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından hak sahibinin ve hanesinin hak sahipliği şartlarını taşımaya devam etmediği yönünde karar alınması durumunda yardım reddedilir. Feshedilen ödemelerden sonra kişilerin tekrar Aile Destek Programına başvuru yapmasının önünde engel bulunmamaktadır. Yapılan bu başvuru, bu başvurunun karar tarihi itibariyle sonuç doğurmakta olup önceden feshedilen yardıma ilişkin sonuç doğurmaz, feshedilen yardımın tekrar devam ettirilmesi imkânı bulunmamaktadır.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİMİ NE ZAMAN ALABİLİRİM?

Aile Destek Programı ödemeleri, aylık olarak hazırlanan ödeme listeleri çerçevesinde merkezi olarak yapılmaktadır. 850 ile 1250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.