PTT'den Ard Arda Destekler Açıklanıyor!  Kişi Başı 3 Bin 700 TL Ödeme Verilecek...

PTT'den Ard Arda Destekler Açıklanıyor! Kişi Başı 3 Bin 700 TL Ödeme Verilecek...

PTT’den vatandaşa müjde duyurusu geldi. Cebiniz bu para ile dolacak. PTT'den kişi başına 3 bin 700 TL ödeme verilecek. Başvuru tarihleri başladı ve son tarih pazartesi olarak bildirildi.

Ülkemizde koronavirüs salgınının atlatılmasının ardından ekonomik kriz bu yıl daha da hissedilmeye başlandı. Vatandaşların bu durumda ekonomik krizden en az etkilenmesi için devletten verilen sosyal yardım ödemeleri devam ediyor. Devletten bir çok farklı kalem için sosyal yardım ödemesi veriliyor ve vatandaşın zor gününde derdine bir nebze olsun çare oluyor. Özellikle çocuğu okula gidenlere devletten çocuk boşuna 3 bin 700 TL nakit desteği verilecek.

Özellikle ekonomik kriz döneminde ailelere çocuklarının eğitim masrafları ve kırtasiye giderlerini karşılamak için zorluk yaşıyor. Maddi olarak zor günler yaşayan ailelere sosyal destek ödemeleri de devletten veriliyor. Dar gelirli olan ihtiyaç sahiplerine ve yardıma muhtaç kişilere aile Bakanlığı ya da PTT vasıtası ile başvuru yapmaları halinde binlerce liralık sosyal yardımı alabiliyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çocuğu okula gidenlere her ay düzenli şekilde sosyal ve ekonomik destek ödemesi veriliyor. Bu ödeme çocuk başına hesaplara yatırılıyor. Çocuğu olanlara her çocuk için ödeme başvurusu yapılabiliyor.

SED Yardımına Zam Yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan dar gelirli ailelerin eğitim gören çocukları için verilen yardım ödemelerine zam geldi. Geçtiğimiz yıl bin 611 TL olarak hesaplara yatırılan SED yardımı bu yılın ilk döneminde 3 bin 700 TL olarak Veriliyor. Ödemeden yararlanmak isteyenler için çocuk başına başvuru yapılmalıdır. Yani her çocuk başına SED yardımı almak mümkün olacak. Ancak eğitim kademesine göre yapılan bu yardım ödemesinin farklılık gösterdiği bilinmektedir.

2023 SED Yardımı Ödemeleri Kaç TL Oldu?

İhtiyaç sahibi olan ailelerin çocukları için her ay düzenli şekilde verilen sosyal ve ekonomik destek ödemeleri Ocak ayı itibari ile zamlanıyor. Çocukların okul derecelerine göre SED desteği ödemeleri şu şekilde belirtildi:

  • Çocuk 2.059,99 TL
  • İlköğretim 3.090,00 TL
  • Ortaöğretim 3.295,99 TL
  • Ort. çağında okumayanlara 2.059,99 TL
  • Yükseköğretim 3.708,00 TL ödeme veriliyor.

SED Yardımı Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır?

SED yardımı almak için başvuru yapmak isteyenlerin hazırlaması gereken belgeler şu şekilde;

  • Dilekçe
  • TC kimlik numarası
  • Sağlık raporu
  • Öğrenci belgesi
  • İŞKUR meslek kurslarına başvuru belgeleri.

Bu belgeler ile e-devletten T.C kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak başvuru işlemlerini yapabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.