Saç Dökülmesinin Nedenleri Nelerdir? Saç Dökülmesi İçin Hangi Testler Yapılır?

Saç Dökülmesinin Nedenleri Nelerdir? Saç Dökülmesi İçin Hangi Testler Yapılır?

Günümüz sağlık sorunlarının ve pek çok kişinin yaşadığı saç dökülmesi nedenleri ile faktörlerini öğrenmek için farklı testler yapılmaktadır.

Saç dökülmesi kadın, erkek, genç yaşlı herkesin başına gelmesi mümkün olan bir sağlık sorunu olmaktadır. Hem ruhsal hem de fiziksel görüntü bakımından bu sorun çok daha büyük oranda rahatsız edici bir yere sahip olur. Sağlıklı, gür ve parlak saçlara sahip olmak gerek fiziksel görüntüsü gerek ise ruhsal bakımından çok daha önemli olmaktadır. Bundan dolayı bu tarz sorunlarda kişiler farklı testlerden geçerek sorunun kaynağı hakkında bilgi sahibi olurlar.

Saç Dökülmesinin Nedenleri Nelerdir?

Saçları dökülmesi ile seyrekleşmesi genel olarak çok daha yaygın olarak karşı karşıya kalınan sağlık sorunları olmaktadır. Saç dökülmesi nedenleri olarak farklı etkenler bulunmaktadır. Ateşli hastalıklar, demir, protein, çinko eksikliği, şeker hastalıkları, gebelik, karaciğer, böbrek hastalıkları, zayıflamak için yapılan aşırı diyet programları, merkezi sinir sistemi hastalıkları, anemi, stres, tiroid hastalıkları yer almaktadır. Bu nedenlerin yanı sıra kadınlarda görülen erkeklerde yer alan olağan kelliğe benzeyen androgenetikalopesi bulunmaktadır. En çok over kistleri ve hormonal bozukluklar ile andrenal tümörleri neden olmaktadır. Sorunun ne olduğu hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için iyi bir araştırma yapılması doğru olacaktır.

Saç Dökülmesi Sorunlarında Yapılan Testler

Saç dökülmesi sorunları karşısında hastalar için farklı testler yapılmaktadır. Yapılan muayenede ilk olarak cinsiyet hormonlarının yanı sıra tiroid hormonları da saç kaybı ile ilgili olmaktadır. Bundan dolayı saç kaybı şikayetleri ile baş vuru yapan hastalarda ise ilk olarak kan sayımı, demir, çinko elementlerinin kanda yer alan seviyesi ve tiroid hormonlarına bakılmaktadır. Saç dökülmesi sorunlarında bir hastalığın neden olup olmadığı hakkında araştırma yapılır ve daha sonra kan tahlilleri ve testler yapılmaktadır. Demir, biotin ve çinko gibi vitaminlerin eksikliği ya da tiroid hastalığı var olup olmadığı tespit edilmektedir. Bunların sonucunda dökülme tipi belirlenerek en uygun olan tedavi işlemlerine başlanılmaktadır. Son olarak saç çekme testleri yapılarak saç dökülmesi sorunlarının nedeni hakkında bilgi sahibi olunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.