Sigara Fiyatlarına Zam Üstüne Zam Geldi! Marlboro, Parliament, Muratti, Chesterfield, Winston Yeni Fiyat Listesi Ortaya Çıktı...

Sigara Fiyatlarına Zam Üstüne Zam Geldi! Marlboro, Parliament, Muratti, Chesterfield, Winston Yeni Fiyat Listesi Ortaya Çıktı...

Son birkaç senedir sürekli artan fiyatlar ve yükselen zam oranları her şeyde olduğu gibi sigaraları da olumsuz olarak etkiledi. Sigaraya yeni zamlar yolda.

Son zamanlarda sürekli artan sigara fiyatları, sigara tiryakilerinin canını sıkıyor. Sigaraya yapılan yüksek zamlar ile en ucuz sigara bile 25 tl civarında iken yeni bir zam geleceği daha duyuruldu. Daha temmuz ayında sigaraya gelen zamların yeni zam ile tamamlanması bekleniyor.

Sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle önce sigaranın üzerine sağlığa zararlı ifadeleri konulmuş, ardından paket renkleri tek renk olmuş ve fiyatları sürekli artmıştı. Öyle ki artık sigaradan çok yüksek oranda ÖTV ve KDV vergilerine ek olarak pek çok vergi alınıyor.

2022 yılında her sigaranın fiyatı ortalama 8 tl kadar arttı. Daha 2022 yılı bitmeden yeni bir zammın geleceği sektör temsilcileri tarafından duyurulmaya başlandı. Ne yazık ki dur durak bilmeyen sigara zamlarından, sigara tiryakileri olumsuz etkileniyor.

Sigara Zammı Hakkında Yapılan Açıklamalar

Sigaraya yeni bir zam daha yolda. Sigara zammı hakkında yapılan açıklamalar ise tiryakilerin canını oldukça sıkacak cinsten. Temmuz ayında son olarak 2 tl’lik bir zam yapılmış ve bununla beraber 2022 yılında sigara fiyatları 8 tl kadar artmıştı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, tütün fiyatlarındaki artışın temmuz ayında eksik olarak yansıtıldığı ve aslında 4 tl olduğunu belirtti. Bunun üzerine temmuz ayındaki 2 tl lik zamma ek olarak yakın bir tarihte sigara fiyatlarına 2 tl daha zam yapılması bekleniyor.

Sigaraya Yapılan Peş Peşe Zamlar

Sigaraya yapılan peş peşe zamlar tiryakilerin cebini de son derece olumsuz etkilemekte. Her zammı sindiremeden yeni bir zam ile karşılaşan tiryakiler, zamlar karşısında ne yapacağını bilemiyor. Yakın zamanda yapılan zamlara ek olarak 1.5 veya 2 tl oranında yapılacak olan zam ile sigara ve tütün fiyatlarının bir hayli yükselmesi bekleniyor. Özellikle sağlığa olan olumsuz etkisi açısından son derece zararlı olan sigara ve tütün ürünleri neredeyse 2-3 aya bir yeni zamlara maruz kalıyor.

Sigara Fiyatlarına Zam Üstüne Zam Geldi! Marlboro, Parliament, Muratti, Chesterfield, Winston Yeni Fiyat Listesi Ortaya Çıktı...

GÜNCEL SİGARA FİYATLARI - 28 EYLÜL 2022

Muratti: 29,00 TL

Lark: 28,00 TL

LD: 27,5 TL

West Grey SL (Uzun) 28,50 TL

Monte Carlo: 27,50 TL

Imperial Classic Red - 28,00 TL

Chesterfield: 27,50 TL

L&M: 27,50 TL

Muratti BLU: 28,00 TL

Parliament: 31,50 TL

Marlboro Touch: 30,00 TL

Marlboro Roll 50: 29,00 TL

Marlboro Edge: 29,00 TL

Marlboro: 31,00 TL

Winston: 29 TL

Camel Slender: 27,50

Camel Yellow 100: 48 TL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.