Son Dakika Cep Telefonlu Satış Raporu Ortaya Çıktı! 2013 'ten Bu Yana En Düşük Seviyede...

Son Dakika Cep Telefonlu Satış Raporu Ortaya Çıktı! 2013 'ten Bu Yana En Düşük Seviyede...

IDC'nin verilerine göre, 2022'nin son çeyreğinde akıllı telefon sevkiyatlarında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla neredeyse %20'lik bir düşüş yaşandı.

Bu, tek bir çeyrek için şimdiye kadar görülen en kötü düşüştü ve tam da yıl içinde satışların en hararetli olması gereken bir dönemde gerçekleşti.

2022'deki tatil döneminin düşük performansı, bir süredir gördüğümüz düşüş eğiliminin bir başka yansıması oldu ve geçen yıl 2013'ten bu yana görülen en düşük yıllık cep telefonu sevkiyatına neden oldu. Dönem boyunca toplam 1,21 milyar cihaz sevk edildi.

"Tatil dönemindeki sevkiyatların bir önceki çeyrekten daha düşük olduğunu hiç görmemiştik. Ancak, zayıflayan talep ve büyük stoklar satıcıların siparişlerini büyük ölçüde azaltmasına neden oldu," diyor IDC araştırma direktörü Nabila Popal.

Kullanıcılar daha az geçiş yapıyor

IDC'nin son verilerine ilişkin analizi, insanların telefonlarını değiştirme konusunda daha az endişe duydukları ve bunun da satıcıların siparişlerinde daha tutucu davranmalarına neden olduğu yönünde. Mağazalar büyük miktarlarda yeni ürün sipariş etmek yerine ellerindeki stokları satmayı tercih ediyor.

Pazar analiz firması, en büyük pazarlarda insanların cep telefonlarını değiştirmelerinin ortalama 40 ay sürdüğünü tahmin ediyor. Segmentin, yeni telefonların performans açısından çok iyi olduğu bir tür 'platoya' ulaştığı ve çoğu müşterinin geçiş yapmakla daha az ilgilendiği algısı var.

cep-telefonu-1.jpg

Düşüşler Apple ve Samsung gibi devleri bile etkiledi. Apple satışların zirvesinde kalmaya devam ederken, ana rakibi Android ikinci sırada yer alıyor, ancak her iki şirket de son dönemde siparişlerinde aşağı yukarı %15'lik bir düşüş gördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.