SON DAKİKA DUYURULDU: Emekliye 20.000 TL Ödeme Verilecek..

SON DAKİKA DUYURULDU: Emekliye 20.000 TL Ödeme Verilecek..

Akbank, 2023 yılında emeklilere sunacağı promosyon kampanyasını duyurdu. İşte, Akbank'tan verilen müjdenin tüm detayları...

2022 yılı milyonlarca emeklinin yararlandığı promosyon kampanyalarına sahne oldu. Bankalar, emekli vatandaşları kendi müşterileri yapabilmek için her yolu denedi. Yıl içerisinde emeklilere ödenen promosyon tutarları 10 bin TL sınırını aştı ve kampanyalar 31 Aralık 2022 itibariyle son buldu. Milyonlarca emeklinin aklında ise "2023'te promosyon kampanyaları devam edecek mi?" sorusu yer alıyor. Özel sektördeki pek çok banka için bu sorunun cevabı şimdiden 'evet'. İş Bankası ve Garanti Bankası'nın ardından Akbank da 2023 emekli promosyon tutarlarını netleştirmeye başladı.

EN DÜŞÜK PROMOSYON TUTARI 10 BİN TL OLACAK

BDDK'nın almaya hazırlandığı karara göre bankalar, emekli müşterilerine maaşlarının 2 katından daha düşük promosyon ödemesi yapamayacak. Bu duyuru neticesinde ücretlerini güncelleyen bankalar, en düşük emekli maaşının 5500 lira olması sebebiyle taban limiti 11 bin lira olarak belirlemeye hazırlanıyor. Akbank, en düşük emekli maaşı alan müşterilerine 10 bin TL nakit promosyon ve 1500 TL chip-para ödemesi yapacak. Emekliler 10 bin TL'yi istedikleri gibi kullanabilecekken, 1500 liralık puanı da birçok markette alışveriş için harcayabilecek.

EN YÜKSEK PROMOSYON 20 BİN TL OLACAK

Akbank'ın kampanyasından sızan diğer bilgilerde ise promosyon ücretlerinin, emeklinin maaşı arttıkça yükselecek olduğu yer aldı. Buna göre, 10 bin TL ve üzeri maaş alan emekli müşterilere 17.500 TL nakit promosyon ve 2500 TL chip-para şeklinde toplamda 20 bin TL'yi bulacak bir ödeme yapılacak.

PROMOSYONDAN KİMLER YARARLANABİLECEK?

3 yıl boyunca maaşını Akbank'tan almayı taahhüt eden bütün emekliler promosyon ödemelerinden faydalanabilecek. Geçtiğimiz yıllarda düşük tutarlı promosyon ödemelerinden yararlanan müşteriler de kendi lehine olacak promosyon farkını bankadan temin edebilecek.

2023 PROMOSYON BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2023 yılı için promosyon başvuruları Şubat ayının son haftasında başlayacak. Bankalar, EYT ile emekli olacak 2 milyon 250 bin vatandaşın da promosyon sistemine dahil olabilmesi için Şubat ayını bekleyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.