SON DAKİKA! Emekli İkramiyeleri Belli Oldu! 2023 Bayram İkramiyeleri 2.860 TL Oldu...

SON DAKİKA! Emekli İkramiyeleri Belli Oldu! 2023 Bayram İkramiyeleri 2.860 TL Oldu...

Emeklilerin merakla beklediği bu soru Meclis’te de gündeme geldi. Peki bayram ikramiyesinde artış olacak mı? İşte konuya ilişkin ayrıntılar...

Emeklilerin maaş zammı belli oldu. Gözler şimdi emeklilere verilen bayram ikramiyesine çevrildi. Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen iki ikramiye var. O ikramiyenin bedeli 1100 TL ama sokaktaki beklenti ikramiye tutarının daha da arttırılması yönünde. Olası zam EYT düzenlemesi ile birlikte yaklaşık 15 milyon emekliyi ilgilendiriyor. Eğer maaşlara uygulanan yüzde 30’luk bir zam yapılırsa emeklinin bayram ikramiyesi de 1430 TL’ye yükselecek. Eğer yüzde 30'luk zam gelirse Ramazan ve Kurban Bayramlarında toplam 2.860 TL ödeme olacak.

Kulislerde iki bayram için ikramiyelere yüzde 100 yapılabileceği de konuşuluyor.

AKP’DEN BAYRAM İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI

AKP milletvekili Hüseyin Yayman bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yayman açıklamasında ‘Bayram ikramiyelerin durumu ne olacak?’ sorusuna şu yanıtı verdi:

“Ben inanıyorum ki Cumhurbaşkanımızın kendisine milletimizden yönelen bu talebe karşı da olumlu bir tavır gösterecek. Ben bu çağrıları cumhurbaşkanımızın duyacağına inanıyorum. İnşallah bu konuda da milletimize mahcup olmayacak bir zam oranı yapılacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.