SON DAKİKA! Zamlı Emekli ve Memur Maaşları Ne Kadar Oldu? Tek Tek Hesaplandı!

SON DAKİKA! Zamlı Emekli ve Memur Maaşları Ne Kadar Oldu? Tek Tek Hesaplandı!

Emekli ve memuru ilgilendiren son dakika zam açıklaması geldi. Memur ve emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiren enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre, TÜFE aralıkta yüzde 1,18 artış sağladı. Yıllık enflasyon yüzde 64,27 oldu. İşte detaylar

Milyonlarca çalışan memur ve emekli memuru ilgilendiren Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Memur ve memur emeklisi maaşı zam oranı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zam oranını yüzde 25 olarak açıkladı. Bu gelişmeyle birlikte memur ve memur emeklileri yüzde 16,47 oranında zam alacaktı. Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte zam oranı yüzde 25 olarak güncellendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin Maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum" dedi. Böylece memur ve memur emeklileri 8,53, SSK ve Bağ-Kur emeklileri 9,61 puan ek zam alacak.

NASIL HESAPLANIYOR

Yeni Asır yazarı Faruk Erdem’e göre; söz konusu artış toplu sözleşme artışını yukarı çektiği için burada bir düzenlemede yapılacak. Bu düzenleme sonrasında memurların maşa artışı yüzde 25 olarak açıklanacağından kıdem tazminatı tavanı da yüzde 25 artmış olacak. Buna göre 15 bin 371 lira olan kıdem tazminatı tavanı 19 bin 213 lira olarak uygulanacak. Emeklilerin zamlı maaşları Ocak ayından itibaren geçerli olacak. Buna göre SSK ve Bağ- Kur emeklileri ayın 17'sinden sonra maaşlarını yüzde 25 fazlasıyla alacaklar. Memur emeklileri ise maaşlarını artış olmadan 1'i ile 3'ü arasında alacak. Daha sonra zam farklı yatırılacak. Memurlar ise 15'inde alacakları maaşlarını yüzde 25 zamlı olarak almış olacaklar. Maaş artışını yüzde 25'e çıkartan refah payı ile ilgili düzenlemenin de birkaç gün içinde tamamlanması gerekiyor.

EYT'Lİ DE YARARLANACAK

EYT düzenlemesi sonrasında emekli olacak 2 milyon 250 bin sigortalının maaşı hesaplanırken yüzde 25 oranındaki artış da hesaba katılacak. Ayrıca 2022 yılı enflasyon oranı da hesaplamalarda dikkate alınacak.

3600 EK GÖSTERGE FARKI

Memur emeklileri için artış oranı yüzde 25'i de geçecek. 3600 ek gösterge artışı ile ilgili düzenleme 15 Ocak tarihinde yürürlüğe girecek. Bu değişiklik ile emekli memurların maaşlarına önce ek gösterge artışı eklenecek ve sonra yüzde 25 oranında zam yapılacak. Böylece artış oranı yüzde 30'ları geçmiş olacak. Artışların 2500 TL'yi geçmesi bekleniyor. Yine yeni emekli olacak memurların ikramiyelerinde de 50 bin liranın üzerinde artışlar olacak.

İŞTE KALEM KALEM KAMU ÇALIŞANLARININ MAAŞLARI

Böylece aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 9 bin 105 liradan 11 bin 396 liraya, en düşük memur emekli aylığı 6 bin 78 liradan 7 bin 597 liraya yükseldi. İşte kamu görevlilerinin aile yardımı dahil net maaşları...

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI

Şu anki maaş: 9 bin 105 TL

Zamlı maaş: 11 bin 381 TL

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİSİ AYLIĞI

Şu anki maaş: 6 bin 78 TL

Zamlı maaş: 7 bin 597 TL

EN DÜŞÜK SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ AYLIĞI

Şu anki maaş 3 bin 500 TL

Zamlı maaş: 4 bin 375 TL

Şu anki maaş 5 bin: Zamlı maaş 6 bin 250 TL

Şu anki maaş 7 bin: Zamlı maaş 8 bin 750 TL

Şu anki maaş 10 bin: Zamlı maaş 12 bin 500 TL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.