Staj Ve Çıraklık Süreleri EYT’ye Mi Eklenecek?  Tüm Merak Edenlerin Dikkatine!

Staj Ve Çıraklık Süreleri EYT’ye Mi Eklenecek? Tüm Merak Edenlerin Dikkatine!

Stajın çalışma başlangıcı sayılmayacağının açıklanması üzerine binlerce vatandaş EYT'den yararlanamayacak. EYT kapsamının genişletilmesini isteyen vatandaşlar, staj ve çıraklık tarihinin de çalışma başlangıcı olarak kabul edilmesini bekliyor.

Beştepe'de düzenlenen toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan EYT tasarısının kapsamına yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşın girdiği belirtildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in daha önce yaptığı açıklamalarda, stajın bir eğitim faaliyeti olduğu ve çalışma hayatının başlangıcı olarak sayılamayacağı ifade edilmişti. Bilgin'in açıklaması sonrası yeni çıkan EYT tasarısının kapsamına da staj başlangıcı ile 8 Eylül tarihini tutturan binlerce vatandaş dahil edilmedi. 8 Eylül 1999 tarihini günler ile kaçıran vatandaşlar ise emekli olmak için yıllarca beklemek zorunda kalacak. Söz konusu düzenlemeye dahil edilmeyen staj ve çıraklık girişi olan vatandaşlar sosyal medyada yetkililere isyan etti.

EMEKLİLİKTE STAJA TAKILANLAR

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorununu çözerken iktidarın yeni bir sorun yarattığını söyleyen staj mağdurları, söz konusu problemin tamamen ortadan kalkması için kendilerinin de EYT tasarısı kapsamına dahil edilmesi gerektiğini savunuyor. Stajın bir iş faaliyeti olduğunu belirten mağdurlar, EYT gider EST gelir diyerek seçimlerdeki tercihleri için iktidara gözdağı verdi.

STAJYERLER DAVALARINDA HAKLI

Ekonomist Muhammet Bayram yaptığı açıklamada

"Stajyerler davalarında haklı sigorta başlangıçları var. Stajyerlik sorunu devam ediyor. Beklentimiz bunun komisyona dahil edilmesidir. Bakan Bilgin stajyerler gündemimizde yok demiş olsa da başka mağduriyet oluşturmamamız lazım. Stajyerler bizim temennimiz, burada uzun dönem sigorta borçlarını ödemek istiyorlar.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.