Yeni Kimlik Kartı Olanlara Müjdeli Haber Verildi! Hemen 850 TL Ödemenizi Alabilirsiniz

Yeni Kimlik Kartı Olanlara Müjdeli Haber Verildi! Hemen 850 TL Ödemenizi Alabilirsiniz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İhtiyaç Sahipleri İçin Yeni Destek Kampanyasını Duyurdu

Geçtiğimiz yıldan beridir Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sürekli olarak destek kampanyaları düzenleniyor. Bu destekler ile vatandaşlara yakacak, gıda, giyecek yardımları yapılırken aynı zamanda nakit desteği de veriliyor. Son dönemlerde ise bu yardımlara bir yenilik daha eklendi. Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı bu yardımlarını kampanyalı olarak değil de sürekli olarak devam edeceğini duyurdu.

Aile Ve Sosyal Hizmet Bakanlığı Yeni Yardım Duyurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni bir karar alarak artık her dönem sosyal destek başvurularını kabul etmeye başladı. Yıl içerisinde belirli dönemlerde verilen destek, aile Bakanlığı'nın yeni çalışması ile sürekli olarak verilecek. Aile Bakanlığı tarafından açıklanan yeni verilere göre sosyal destek programından binlerce aile yararlanacak. Bu desteğin ayrıntısını öğrenmek isteyenler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının web sitesinden de bilgi edinebilirken haberimizin devamında da bu bilgilere ulaşabiliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yeni projesiyle geçim sıkıntısı çeken ve dar gelirli olarak nitelendirilen ailelere yeni yardımlar geliyor. Bu destek Bakanlığın belirlediği ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılıyor.

Devlet Tarafından Yapılan Yardımlara Nasıl Başvuru Yapılıyor?

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda yeni yardım paketlerinin dağıtılacağı açıklandı. Bu yardım paketlerine başvuru yapmak isteyenler turkıye.gov.tr, e-Devlet sistemi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının internet sitelerini kullanabilecek. Bu başvurular İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına şahsen olarak da yapılabilecek.

Kişiler başvuru sırasında IBAN numarasını yazmak zorunda olurken başvurusu olumlu sonuçlanan kişilerin içe bu IBAN numarası üzerinden nakit olarak yardımları yapılacak. Başvuru esnasında kişilerden IBAN numarası istenirken bu ödemeler PTT şubelerine yatırılacak. Yardım almaya hak kazanan hak sahipleri arasından başvurusu kabul edilen kişiler ödemelerini T.C kimlik kartlarıyla gittikleri tüm PTT şubelerinden alabilecek.

Eski Yardımlar Ne Zaman Ödenecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2022 yılı Kasım ayında yapılan yardımlar 8 Aralık tarihinde yatırılmaya başlandı. Ocak ayından itibaren de yardım desteği devam edecek. İhtiyaç sahiplerine yapılan bu yardımlar nakdi desteği oluştururken, aynı zamanda gıda yardımı, eğitim yardımı, giyecek yardımı ve yakacak yardımı gibi yardımlarda verilmeye devam edecek. Aylık yapılan nakdi yardım desteği şu an için 850 lira olurken 2023 yılı için ise bu yardım miktarının artırılması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.