YouTube Shorts Kullanıcıları Müjde! Yeni Para Kazanma Yöntemleri Oluşturulacak...

YouTube Shorts Kullanıcıları Müjde! Yeni Para Kazanma Yöntemleri Oluşturulacak...

YouTube, Shorts içeriğinden para kazanmaya yönelik yeni koşulları Pazartesi günü (9) duyurdu. İş Ortağı Programı, içerik oluşturucuların kısa videolar arasında gösterilen reklamlardan para kazanmasına olanak tanıyacak.

Platforma göre, yeni para kazanma modeli 1 Şubat 2023'ten itibaren yürürlüğe girecek. Dolayısıyla, yaratıcıların programda kalmak için 10 Temmuz'a kadar şartları kabul etmeleri gerekiyor.

Yeni kurallar YouTube Shorts Fund'ın yerini alıyor ve platforma göre içerik oluşturuculara daha fazla fayda sağlayacak. Dolayısıyla, formattan para kazanabilmek için içerik oluşturucuların 90 gün içinde en az 1.000 aboneye ve 10 milyon Shorts görüntülemesine sahip olması gerekiyor.

İş Ortağı Programını takip etmek için belirli "para kazanma modüllerini" kabul etmek gerekir. Ardından, "Shorts Maintenance", Shorts akışının içeriği ile YouTube Premium arasında oynatılan reklamlarla para kazanmanıza olanak tanır.

"Görüntülü sayfa para kazanma modülü" ise içerik oluşturucuların uzun videolarda ve YouTube Premium'da sunulan reklamlardan para kazanmasını sağlıyor. Son olarak, "Ticari ürün eklentisi" modülü kanal üyeleri ve Süperler gibi özellikleri etkinleştirir.

YouTube, içerik oluşturucuların platformun "tam kazanç potansiyelini ortaya çıkarmak" için tüm modülleri almasını öneriyor. Ardından, Shorts'tan para kazanmaya katılan kullanıcılara önümüzdeki aydan itibaren içerikleri için ödeme yapılacak.

Shorts para kazanma nasıl işleyecek?

Müzik telif hakları nedeniyle YouTube, Shorts'tan elde edilen gelirin müzik yaratıcıları ve ortakları arasında paylaştırılacağını açıkladı. Her neyse, reklamların değerinin %45'i youtuberlar arasında paylaştırılacak.

Ayrıca sosyal ağ, orijinal olmayan Şortlardan para kazanılamayacağına dikkat çekiyor. Bu, filmlerden veya TV şovlarından düzenlenmemiş klipleri, diğer YouTube içerik oluşturucularından veya diğer platformlardan içerikleri ve orijinal olmayan materyallerin derlemelerini içerir.

Sosyal ağ ayrıca, otomatik tıklamalar veya kaydırma botları gibi yapay veya sahte görüntülemeler alan Şortlardan para kazanılmayacağını da belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.