Farklı Lezletler Arayanların Vazgeçilmez Tadı! Beşamel Soslu Fırında Makarna Nasıl Yapılır?

Farklı Lezletler Arayanların Vazgeçilmez Tadı! Beşamel Soslu Fırında Makarna Nasıl Yapılır?

Öğlen yemekleri çoğumuzun atladığı bazılarımızın iş yerinde yediği ve genellikle akşam yemeği bile birleştirip yediğimiz bir öğündür. Ama aslında ayrı olarak tüketilmesi kesinlikle daha iyidir. İşte öğle menüsüne çok uygun başemel soslu fırında makarna ta

Eğer evdeyseniz ve çocukluklarınız okuldan gelecekse kolay ve pratik olarak hazırlayacağınız bu tarif sizin için bir kurtarıcı olacak. Ve diğer aile fertleriniz tarafındanda çok beğenilecek.

Üstelik herkesin sevdiği bir ürün olan makarnanın bu soslu hali de ayrı bir hoşunuza gidecek. Ev hanımı yada bekâr yada çalışan anne veya bir öğrenci farketmez herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği bir tarif.

Beşamel Soslu Fırında Makarna İçin Malzemeler

  • 1 paket kalın çubuk makarna (kalın yoksa normal çubuk makarna ile de yapabilirsiniz hatta normal makarna düdük ya da burgu ile de gayet güzel olur.)
  • 250 gram beyaz peynir (yağlı ya da yağsız fark etmez),
  • 250 gram kaşar peyniri, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı tuz

Beşamel Sosu İçin

125 gram margarin yada tereyağı, yarım su bardağı un, 3 buçuk su bardağı su, tuz

Kare yada dikdörtgen borcam da yapmanız daha iyi olacaktır.

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifinin Yapılışı

Öncelikle kaşar peynirini ve beyaz peynirleri rendeleyerek hazırda bekletin, Makarnayı büyük boy bir tencerede kaynamış suya atarak 8 dakika kadar haşlayın ve asla kırmadan haşlayın ayrıca haşlarken içerisine yağ ve tuz ekleyin, Makarnalar yumuşayana kadar haşlandıktan sonra süzün, Makarnanın piştiği esnada başka bir tencerede beşamel sosu hazırlamaya koyulun.

Beşamel sosu hazırlarken öncelikle tencerede tereyağı yada margarini eritin, hemen ardından unu ekleyin ve rengi dönene dek orta dereceli ateşte kavurun, Rengi dönüp kokusu gelmeye başladığı anda sütü yavaş yavaş ekleyin, bir yandan da çırpma teli ile topaklanmaması için çırpın, sosunuz kaynadığı an altını kapatın ve toparlanıp topaklanmadığını kontrol edin eğer topaklandıysa mikser yardımıyla yada çırpma teli ile hızlı hızlı çırpın.

Sos bittikten hemen sonra süzüp derin bir kaba aldığınız makarnanızın içerisine kaşar peyniri ve beyaz peyniri atarak karıştırın ve tuzunu atın. Beşemal sosu da ekleyerek iyice karıştırın. Daha önceden yağlamış olduğunuz borcama makarnalı karışımı boşaltıyoruz. Her yerine eşit miktarda yayıyoruz. Üzerine de rendelenmiş kaşar serpiyoruz. Daha önceden 200 derece de ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz. Sıcak olarak servis etmeniz önerilir afiyet olsun.

Püf Noktaları

Fırında Beşamal soslu makarna yaparken fırın makarna kullanmanız daha lezzetli yapacaktır. Pişirirken makarnaları kırmamalısınız. Makarnaları çok fazla haşlamamalısınız çünkü fırında da pişecek hafif diri kalmalı. Bulamak sosunuz topaklanmamalı eğer topaklanırsa mutlaka mikser yada çırpıcı ile açmalısınız. Fırının derecesi ve pişme süresini ayarlarken kendi fırınınızdan yola çıkarak ayarlama yapmalısınız herkesin fırını aynı olmayabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.