Kova Burcu Özellikleri Nelerdir? En İnatçı Burç Olan Kova Burcunun Aşk hayatı ve Özellikleri Nedir?

Kova Burcu Özellikleri Nelerdir? En İnatçı Burç Olan Kova Burcunun Aşk hayatı ve Özellikleri Nedir?

21 Ocak 19 Şubat tarihleri arasında doğanlar Kova burcudur. Kova burcu insanları hava elementine sahiptir. Olumlu özelliklerinden bahsedilecek olursa orijinal ve zeka sahibi kişilerdir.

21 Ocak 19 Şubat tarihleri arasında doğanlar Kova burcudur. Kova burcu insanları hava elementine sahiptir. Olumlu özelliklerinden bahsedilecek olursa orijinal ve zeka sahibi kişilerdir. Bireyselleşmeye önem vermektedirler. Objektif, bilimsel yaklaşıma önem veren bağımsız ve akılcı bir yapıları bulunmaktadır. Kararlı ve sosyal alanda da yetenekli arkadaş canlısı bireylerdir.

Kova burcu olumsuz özelliklerine bakıldığında sert ve duygularını göstermekte zorluk yaşayan huzursuz ve asi bir yapıya sahip olan kişiler olabilir.Her şeyi akılla halledebileceğini düşünen ve fanatik görünüme sahip olan bu kişiler kendi görüşlerini başkalarına baskıyla kabul ettirmektedir ve inatçı özellikleri ile dikkat çekmektedirler.

Kova burcunun yönetici gezegeni Satürn'dür. Elementi havadır ve niteliği sabittir. Mitolojisi ise mısırlıların nehrinin taşması dönemi ile ilişkilendirilen bir dönemden almıştır. Onlar için bereketi işaret ettiği düşünülmektedir. Akan sular ve verimlilik ve geleceğe yönelik iyimserliği içlerinde taşırlar. Bu burcun simgesi elindeki bir küpten su boşaltan adamdır ve burcun herkese bir şeyler dağıttığına işaret eder gibidir. Ayak bilekleri ve kan dolaşımı vücutta karşı geldiği bölgeler olarak tanımlanmıştır. Renkleri turkuazdır, metali alüminyumdur. Taşı ise akuamarine taşıdır.

Kova burçlarının ilişki eğilimleri incelendiğinde genellikle geleceğe yönelik ve kendini sürekli yenileyen bir burç olduğu gözlenmektedir. Aşırı özgürlüğe inanırlar ve kendilerine bağımlılıklardan korumak noktasından titiz davranırlar. Kovalar hayatlarına sürekli olarak yenilik getirirler. Ancak onların özgürlüklerini kısıtladığınızda ve düşüncelerini saygıyla karşılanmadığınızda anında sizden vazgeçebilirler ve uzaklaşırlar. Beraberliklerinde eşitliğe inanan bu burçlar aşırı sahip olma özellikleri olmadıkları için sürekli olarak dürüstlük çerçevesinde sizi kısıtlamadan yaşamınıza izin verirler ayrıca yenilikçi oldukları için de farklılıkları açıktırlar. Her iki tarafı da geliştiren bir beraberlik bu burçlarla sağlanabilir.

Kova Burcunun Avantajlı Yanları

Kova burçlarının en önemli avantajları; sabit bir burç olduğu için uzun vadeli beraberlikleri tercih ederler. Düşünsel bazda kova burçlarının kesinlikle güvenebilirsiniz. Size karşı devamlı açık ve net olmaları mümkün. Kova yenilikçi ve değişikliklere açık olması ile birlikte size sürekli meşgul eder ve hiçbir zaman can sıkıcı bir partner olmaz. Hayata geniş açıdan bakan kovalar akılcı yaklaşım sayesinde arkadaşlıklarında da uzun süre ve sorunsuz bir gelişim gösterirler. Soğuk davranışları nedeniyle duygusal olmasa da her zaman size destek için yanınızda olacak bir burçtur.

Kova Burcunun Zayıf Yanları

Kova burçları her ne kadar akıl ve mantıkla hareket eden bir burç olsa da kova burçları duygularını rahatça açıklayamaz. Bu nedenle de çoğu zaman duygusuz ve kayıtsız bir görünüm sergiler. Özellikle fazla sahiplenici ve kıskanç bir partnerle uzun bir birliktelik yaşaması zordur. Kova aklı sayesinde kendisini ortaya koyma çabası gösterirken tutkusuz olması yönündeki eleştirilere açık olmalıdır. Bu durum karşı cinsi kötü etkileyebilir. Kova kuralları kendisini belirlemek ister. Ancak karşı tepki görebilir. Bu durumda da tepkiler verebilir. Aşırı bağımsızlık merakı olması nedeniyle kendisini yalnızlaştırabilir. Kova burcunun kolay kolay evliliğe yaklaşmadığı da bilinmektedir.

Kova burcu kadınına bakacak olursak düşünce kadınıdır ve kendine özgü bir havası vardır. Başkalarını asla taklit etmez. İdealist bir tipe sahiptir. İlişkilerde de duygularını rahatça ifade edemediği için duygusal burçlarla anlaşması zordur.

Kova erkeğinde de benzer özellikler bulunmaktadır. Sürekli düşünür, hayal kurar, felsefi tarafı ağır basar ve acele edilmesinden hoşlanmaz. Duygularıyla hareket etmez ve duygusal durumlarda da kendini zorlanmış hissedebilir. Bu nedenle çok duygusal hareket eden burçlarla ilişkisi çok uzun sürmeyebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.