Ziraat Bankası Sabah Saatlerinde Açıklama Geldi! Ziraat Bankası Kredisi Başvuru Şartları Neler?

Ziraat Bankası Sabah Saatlerinde Açıklama Geldi! Ziraat Bankası Kredisi Başvuru Şartları Neler?

Çiftçiler için destek kredileri oldukça önemli bir konudur. Bu nedenle bankaların çiftçi kredileri tarihleri veya şartları takip edilir. Çiftçiler çoğu ihtiyaçlarını bu krediler sayesinde karşılar. Peki Ziraat Bankası çiftçi kredisi başvuru şartları neler

Ziraat Bankası çiftçi kredisi başvuru şartları, özellikle kredi almak isteyen çiftçiler tarafından merak edilip araştırılır. Çiftçiler için destek kredileri oldukça önemli bir konudur. Bu nedenle bankaların çiftçi kredileri tarihleri veya şartları takip edilir. Çiftçiler çoğu ihtiyaçlarını bu krediler sayesinde karşılar. Peki Ziraat Bankası çiftçi kredisi başvuru şartları nelerdir? Ve verilen çiftçi kredisinin miktarı ne kadardır? İnceleyelim.

Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi

Ziraat Bankası çiftçiler için vereceği kredilerin faiz oranlarını düşük tutar. Ayrıca verilen kredilerin geri ödeme zamanı da çiftçilerin hasat zamanı belirlenerek bu zamana denk gelecek şekilde ayarlanır. Çiftçilere verilen kredilerin komisyon veya faiz oranlarında bu şekilde kolaylık sağlanır. Çiftçiler bu destek sayesinde mazot, gübre veya diğer zorunlu ihtiyaçlarını kolay bir şekilde karşılar.

Çiftçi Kredisi İçin İstenilen Belgeler

Ziraat Bankası vereceği çiftçi kredisi için başvuru esnasında bazı belgeler ister. Bu belgeler başvurunuzla birlikte değerlendirmeye alınır ve sonuç sizin açınızdan olumlu çıkarsa çiftçi kredisi almaya hak kazanırsınız. Çiftçi kredisi başvurusunda istenilen belgeler; kimlik kartı, çiftçi belgesi veya ÇKS belgesi, tarımsal işletme olduğunu kanıtlayacak tapu veya kira kontratı, kredi karşılığında teminat gösterdiğiniz şeylerle ilgili belgeler, son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu istenilir.

Çiftçi Kredisi Başvurusunda Aranan Şartlar Nelerdir?

Ziraat Bankası çiftçiler için destek sağlayacak olan krediyi verirken bazı şartlar arar. Bu şartları sağlayan çiftçilere krediyi verir. Ziraat Bankası çiftçi kredisi başvuru şartları;

  • T.C. vatandaşı olmak
  • İkamet yerinin Türkiye olması
  • Daha önce almış olduğu kredi ödemelerinde sorun çıkmamış olması ve kredi puanının uygun görünmesi
  • Kredi almak için başvuruda herhangi bir engel olmaması
  • Çiftçi kredisine başvuran kişinin ÇKS belgesi olması
  • Tarımsal faaliyet gösterildiğine dair kanıt sunulması gibi şartlar aranır.

Ayrıca Ziraat Bankası genç ve kadın çiftçiler için ayrı kategorilerde kredi imkânı sağlar. Genç çiftçi kredisi; 18-40 yaş aralığında ve ücret karşılığı başka bir yerde çalışmayan gençlerekomisyon indirimli krediler verilir. Bu kredinin amacı genç çiftçi oranını artırmaktır. Kadın çiftçiler içinse; 8 yıllık zorunlu eğitimini tamamlayan, ücretli bir şekilde başka bir yerde çalışmayan kadınlar için vade ve komisyon destekli krediler verilir.

Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi Miktarı

Belirli şartları sağlayan ve başvuru belgelerinde sorun çıkmayan çiftçiler kredi almaya hak kazanır. Ziraat bankası çiftçi kredisi miktarı ise alınan kredinin türüne, teminat gösterilenlere veya kredi puanı gibi çeşitli şeylere göre değişim gösterir. Ziraat Bankası çiftçilere destek sağlayacak olan kredinin 500.000 TL’ye kadar çıkabileceğini belirtir.

Ziraat Bankası çiftçi kredisinden, çiftçi kredisi miktarından ve Ziraat Bankası çiftçi kredisi başvuru şartlarından bahsettik. Siz de çiftçi kredisi almak istiyorsanız gerekli şartları karşılamanız durumunda kolay ödeme yöntemlerine sahip olan bu kredileri alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.